dimarts, 19 de gener del 2016

Eucaristia de desembre i Missa del Pollet


Amb pocs dies de diferència vam celebrar l'eucaristia familiar de desembre i la tradicional Missa del Pollet.
La primera, ja al final del temps d'Advent, ens va servir per preparar la Missa del Pollet. A partir de les frases que cada setmana d'aquest temps de preparació de Nadal s'havien treballat a les tutories, vam construir un estel. Les frases eren: Desperta't - Camina - Obre el teu cor - Troba la llum. Un nen o nena del grup de tercer que col·laborava aquest diumenge ens presentava la punta de l'estel, i un del grup de quart  llegia un text explicatiu. Vam construir sobre un plafó l'estel  que va quedar incomplet, hi faltava una de les puntes.



Després d'escoltar l'evangeli i de comentar-lo, nens i nenes del grup de quart van llegir les pregàries que havien preparat, i els de tercer van presentar les ofrenes.


Com és habitual, a l'hora del parenostre van pujar totsels nens i nenes que ho van voler. En acabar, els de quart es van quedar a l'altar, i també el grup de tercer que havien decorat une llànties amb motius nadalencs. Aquests les van oferir als nens i nenes de quart.


Abans d'acomiadar-nos ens vam donar cita el 24 al vespre per la Missa del Pollet.


Com cada any, l'església era plena de gom a gom, a la part del davant i del darrera, amb gent dreta.
Reprenent l'eucaristia de desembre, vam recordar les frases d'Advent. A cada frase, algú va portar a l'altar un cartell amb la frase escrita, cartells que vam situar a l'altar.
tot seguit es va organitzar una processó amb llànties, els nens Jesús i la punta que faltava de l'estel.
Als peus del, pessebre van deixar les llànties. Durant el cant es van encendre tots els llums de l'església i l'estel, ja complet i envoltat de petits estels fluorescents es va elevar per sobre de l'altar.
Després de l'evangeli i l'homilia uns quants voluntaris van llegir les pregàries que havien preparat, i d'altres van preparar l'altar amb les ofrenes del pa i el vi.
Després de la comunió el grup "Les motivades" del Casal Pare Sallarès van explicar el seu projecte de viatge solidari per al 2017 i van presentar les xocolatines que es podien adquirir a benefici d'aquest projecte.
A l'acabar la missa hi va haver l'adoració del nen JEsús i la col·lecta solidària per al Senegal.
La Coral Piafònica i el grup musical de l'Eucaristia Familiar van animar magníficament els cants.
Malauradament no tenim testimoni gràfic del Pollet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada